Rss

Безсмертна моя Україна

На світі багато чудових країн,
Мені наймиліша, найкраща країна,
Яка піднялася, мов Фенікс, з руїн,
Безсмертна моя Україна.

 Найважливішою громадянською рисою особистості є сформованість національної свідомості, патріотичних почуттів до рідної землі, свого народу, готовності до праці в ім’я України. Національно-патріотичне виховання є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління. Воно формується на прикладах історії становлення Української державності, українського козацтва, героїки визвольного руху. Так у рамках національно-патріотичного виховання в нашому навчальному закладі проводяться різні акції пам’яті.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Дата приурочена до річниці виведення військ з Афганістану. Учасниками афганської війни стали 160 тисяч українців. На сьогодні, до ветеранів Афганської війни приєднуються ветерани ООС (АТО).

З метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави у школі проведено диспут «Болить і досі всім Афганістан»,  годину спілкування «Міжнародні локальні конфлікти та участь у них громадян України», інформаційні п’ятихвилинки «Афганістан – вічна біль і вічна пам’ять», екскурсії до шкільного музею «І в серці, і в пісні вам слава луна», випуск стіннівок «Їх покликав Афганістан», інформаційні п’ятихвилинки щодо подій в зоні ООС,  проведено змагання з виконання нормативів військової справи, операція «Дорогою героїв» – поповнення книги звитяг учасників гри «Джура».

         Важливим чинником національно-патріотичного виховання є феномен Майдану – промовистого свідчення жертовності заради безумовного дотримання прав людини та поваги до людської гідності, відстоювання загальнонаціональних інтересів відмовою учасників від особистого заради досягнення спільної мети. Майдан позиціонується як форма небаченого дотепер у світовій історії мирного колективного протесту українців у відповідь на порушення базових прав людини і громадянина з боку недемократичного політичного режиму в країні.

20 лютого 2020 року – шості роковини кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності. Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап: у період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані.  Був убитий біля Жовтневого палацу і сумчанин Олексій Братушка – Герой Небесної Сотні. З метою виховання в учнів громадянської позиції, національної самосвідомості, усвідомлення відповідальності в навчальному закладі організовано перегляд відеожурналу «Хроніка подій Революції Гідності», «Пам’ять без кордонів»,

тематичні виховні години «Уклін живим, полеглим – слава», для молодших школярів інформаційні 5-хвилинки.

Патріотизм непідвладний часу. Це почуття робить нас добрими, гуманними, справедливими людьми, які понад усе цінують рідну землю й мову, знають і поважають символи своєї держави, шанують історію і дбають про майбутнє. Наш педагогічний колектив впевнений, що сьогоднішня молодь здатна на патріотичні почуття. Вона хоче миру і спокою в державі, її процвітання, бо саме це є рушійною силою майбутнього.

Отже, виховна система національно-патріотичного виховання була і залишається пріоритетним напрямом роботи нашого навчального закладу.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Фоторепортаж

Comments are closed.