Rss

День Соборності України

Україно, соборна державо,
Сонценосна колиско моя!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу, з єдиним державним гербом  – тризубом. Українська мрія – єдність, свобода і незалежність – стала реальністю.

22 січня з нагоди Дня Соборності України, з метою поглиблення знань молоді про iсторичний факт злуки українського народу, його значення, висвітлення культурних надбань у КУ ССШ №9 було проведено різні заходи: виховні години, інформаційні п‘ятихвилинки, перегляд мультимедійних презентацій, відеофільмів і кінохронік, організовано тематичну виставку стіннівок і малюнків,  у шкільній бібліотеці книжкову виставку “Соборна Україна”, семикласники провели флешмоб «Єдина Україна», учні 7 – А класу підготували відеоролик з нагоди свята, а Департамент Вожатих залучив школярів до створення «Стрічки Єдності».

Учні не були сторонніми спостерігачами, а брали активну участь: створювали презентації, зачитували повідомлення для однокласників, готували поезії про Україну, виконували інтерактивні вправи.

Проведені заходи мали на меті поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України та свободи, виховувати патріотичні почуття, повагу до державних свят та викликати інтерес до вивчення історії України. Вони дали розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Ми віримо, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною!

Фоторепортаж

Comments are closed.