Rss

Міжнародний день Матері-Землі

Зупинися, людино, на мить,

І відчуй, як планеті болить!

Нам пощастило: живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою та матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її! Планета Земля – наш спільний дім. Вона породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, ганяє хмари та грається їхніми тінями. Приймає всі дощі, сніги, тумани. Вона розкривається жерлами вулканів, запускає птахів у небо, радіє кожній пташці і тварині.

Земля – наш спільний дім, який ми маємо оберігати і про який повинні піклуватися. Її обличчя під впливом діяльності людини постійно змінюється. Ми – люди XXІ століття – майже ненароком для себе раптом опинились у подвійній ролі свідків і винуватців катастрофічних змін на Землі. Ерозія грунтів,   кислотні дощі, озонові дірки… Дедалі більше забруднюється атмосфера, гідросфера та літосфера, накопичений великий обсяг відходів людської діяльності при одночасному виснаженні майже всіх природних ресурсів. А що далі?..

22 квітня відзначається Всесвітній  День  Землі, день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.  Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Поряд з тим День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.

Ми також можемо зробити свій внесок, залучити товаришів, рідних. Тож, увага!

    З метою активізації екологічного руху в місті Суми, формування в учнів почуття відповідальності за майбутнє планети, підтримки обдарованої молоді, здатної генерувати нові ідеї, задоволення її потреб у творчій самореалізації,  прагнення до активних дій по оздоровленню довкілля заходи, що були заплановані до міської освітньої акції «Година Землі – 2020» буде проведено з 21.04.20 по 15.05.2020 в дистанційному режимі в один тур – заочний, у двох номінаціях:

  • для учнів 10-14 років – конкурс плакатів «Зміна клімату – час діяти!»; 

  • для учнів 15-17 років – селфі-марафон «Еко стиль мого життя».

       До речі, учениця 11А класу нашого закладу Лапшина Марина вже долучилася до селфі-марафону «Еко стиль мого життя».

      Шановні учні, долучаймося до міської освітньої акції «Година Землі – 2020». Хто, як не ми, врятує планету?

Comments are closed.