Rss

Психологічний тиждень та зелений на карантині

Головне — здоровим бути.

Це потрібно всім збагнути!

Майбутнє здоров’я нації залежить від того, наскільки сьогодні ми зуміємо забезпечити зростаючій особистості такий важливий для неї психологічний комфорт, створити умови, у яких гарантувалося б душевне здоров’я, оптимальне фізичне, духовне і соціальне благополуччя.

Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні. Але ніщо з цього не дається задарма. Для того, щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль.

Одного разу Сократа запитали: «Що для людини найцінніше і найважливіше в житті — багатство чи слава?» Мудрець відповів: «Ані багатство, ані слава не роблять людину щасливою. Здоровий жебрак щасливіший за хворого короля».

Щоб бути здоровим і радіти кожному дню, не потрібно багато. Ранкова зарядка, правильне харчування та гарний сон допоможуть почуватися бадьоро і впевнено.

Протягом квітня учні закладу, перебуваючи на карантині, займалися креативом вдома. Учнівське самоврядування запровадило низку активностей,  присвячених Великодню та релаксації:

– челендж «Залишайся вдома, не сумуй на карантині» (діти викладали фото та відео своїх активностей вдома);

– онлайн флешмоб до Великодня;

– вимкнули світло у День Землі.

Учні 5 – Д класу КУ ССШ №9 не забувають про здоровий спосіб життя навіть на карантині. Кожен ранок починають із ранкової зарядки. Сніданок обов’язково повинен бути насичений вітамінами, а обід – ситний та смачний.

Учні 5 – В класу не тільки допомагають мамам готувати смачні паски, а й переймаються здоров’ям: активно займаються спортом.

Учіні 5 – Б класу разом з класним керівником під час карантину створили у Viberi спільноту «Готуємо разом!» Діти постійно демонструють свої улюблені страви, які вони готують самі або разом з батьками, діляться секретами їх приготування та розповідають про їх користь!

Так, Даниленко Марина власноруч приготувала корисні «вітамінні» цукерки та морозиво. Сафонов Радіон займається футболом і не забуває про тренування навіть знаходячись вдома. Хлопчик впевнений, що спортсменам необхідне збалансоване харчування, до якого входять обов’язково страви з м’яса. Школярі організували флешмоб пасхальних куличів!

Карантин – це не «вирок» –  так вважають учні 5 – Б класу –  а саме той час, коли можна приділити більше уваги своїм улюбленцям та зайнятися корисними справами! Наприклад, Горяйстов Максим вирішив, що настав час пересаджувати рослини і власноруч посадив мандаринове дерево. Дуже миле кошеня виховує Данильчук Єгор. Породисті коти потребують неабиякої уваги, тому хлопчик взяв на себе обов’язок доглядати за розкішною шорсткою кішки. Семенов Данило щодня піклується про рибки, що мешкають у його акваріумі! Величезних ахатин виростив Профатілов Матвій.

Учні 7-Г класу підготували пам’ятки та відеозвернення «Коронавірус: що ви повинні робити під час карантину». Наглядно продемонстрували    використання захисних засобів.

Також семикласники поділилися своїм настроєм і шедеврами домашньої кулінарії в особливий день – Великдень. Домашні пасхальні куличі та крашанки, розфарбовані власноруч, гарний настрій – найкращі складові свята.

Долучилися до активностей і учні 8-В та 2-А класів (показали, як проводять тренування вдома); 1-А та 1-Г (ранкова гімнастика, руханка, здорова їжа); 4-Б та 4-Д –  пропагують ЗСЖ вдома, а учні 3-Г продемонстрували режим та  лепбук «Спорт вдома», ранкова зарядка, «Здорова тарілка».

Учителі фізичної культури відзняли серію майстер класів із тренувань вдома на силові вправи, вправи на гнучкість, запустили челендж серед учнів.

Керівник хореографічного колективу  запропонувала відеоуроки з танців, онлайн тренування, заняття, майстер класи для поціновувачів танців.

Період карантину став викликом для дорослих та дітей, тому, щоб покращити емоційний стан здобувачів освіти, практичним психологом було організоване та проведене онлайн заняття «Емоції людини. Способи саморегуляції емоційних станів», яке відбулося 16.04.2020 р. Під час «зустрічі» говорили про рівень тривожності, про емоції, які переважають серед учнів останнім часом та шукали дієві способи саморегуляції. Традиційно 23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога, а тому з 21.04 по 24.04 оголошено Тиждень психології, який вперше проходить у режимі онлайн, що стало нововведенням для працівників психологічної служби та учнів школи. Тематика цьогорічного тижня «Психологія у моєму житті». Учні активно долучилися до заходів, запропонованих практичним психологом: флешмоб «Щастя – це…», челендж «Релаксую вдома»,  мульттерапія, кольоротерапія.

Тиждень видався цікавим та насиченим.

Дійсно, щоб життя грало яскравими барвами, а всередині вирувало бажання вчитися, творити, сміятися й здійснювати мрії, потрібно бути здоровим. Здоров’я — це зелене світло для цікавого, насиченого життя. Саме за здоровою молоддю — майбутнє України.

Бажаємо всім здоров’я.

Comments are closed.